Konopljini proteini in spirulina v prahu

Konopljini proteini in spirulina v prahu

17 Jul

Konopljini proteini se pridelujejo iz konopljinih semen, ki so sestavljeni iz približno 45 odstotkov olja, 35 odstotkov beljakovin in 10 odstotkov ogljikovih hidratov. Ekološki konopljini proteini vsebujejo vseh 20 aminokislin od tega 8 esencialnih aminokislin, ki jih telo ne more proizvajati samo. Konopljini proteini so prav tako bogati tudi z vitamini A, B6, C in E, minerali vključno z natrijem, kalijem, magnezijem, žveplom in železom. Vsebujejo tudi idealno razmerje omega 3 in omega 6 nenasičenih maščobnih kislin. Zaradi visoke vsebnosti proteinov je odlično živilo za vse aktivne športnike, saj pripomore k hitrejšemu in učinkovitejšemu pridobivanju čiste mišične mase. Konopljini proteini pripomorejo k zmanjševanju holesterola, krepitev imunskega sistema, povečanje vitalne energije, okrevanje mišic po vadbi, izboljšuje prebavo in pospešuje hujšanje, saj daje občutek sitosti in zmanjšuje potrebo po sladkorju. Na dan zaužijte 2 čajni žlički, aktivnim športnikom pa priporočamo 3 žlice 3-krat dnevno, katerega stresete v smuti, sok ali jogurt. Spirulina je sladkovodna modro-zelena alga, stara več kot 3 miljarde let in ima širok spekter zdravilnih učinkov. Vsebuje naslednje, za zdravje pomembne snovi: beljakovine, vitamine A, B, C in K, minerale (fosfor, cink, selen, kalcij, železo), esencialnih maščobnih kislin (omega 3 in 6) in klorofil. Spirulina se vedno bolj uporablja kot sredstvo za učinkovito hujšanje. Dokazano je, da spirulina uravnava telesno težo. Zaradi svoje sestave in blagodejnih učinkov na telo je odličen naravni čistilec, razstruplja telo toksinov, težkih kovin in prostih radikalov. Izboljšuje krvno sliko in znižuje visoke ravni holesterola in trigliceridov v krvi. Spirulina pospešuje metabolizem, zmanjšuje apetit in izboljšuje prebavo. Vse to vodi k izgubi odvečne teže na zdrav in naraven način. spirulino poznamo tudi kot odličen pripomoček za krepitev imunskega sistema in izboljšuje krvno sliko. Antioksidanti, ki so v spirulini nevtralizirajo proste radikale v telesu in s tem preprečujejo razvoj bolezni in upočasni staranje organizma.